Na, jučer održanom, Kantonalnom takmičenju iz matematike, učenici Gimnazije „Muhsin Rizvić“ iz Breze su ostvarili zapažen rezultat među 116 takmičara ostvarivši plasman na takmičenje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine u dvjema kategorijama.
Učenice Lejla Rizvanović zauzela je odlično drugo mjesto u kategoriji drugih razreda, a Belma Selimanović je, u kategoriji trećih razreda, ostavarila plasman na peto mjesto i time stekle pravo učešća na federalnom takmičenju. Gimnaziju su na ovom takmičenju predstavljali još: Faruk Selimović (prvi razred), Amra Omanović (prvi razred) i Amina Kustura (četvrti razred), a učenike je pripremao prof. Fahrudin Salihović.
Plasman brezanskih gimnazijalaca izgleda ovako:
– Faruk Selimović – prvi razred – 17. mjesto,
– Amra Omanović – prvi razred – 36. mjesto,
– Lejla Rizvanović – drugi razred – 2. mjesto
– Belma Selimanović – treći razred – 5. mjesto,
– Amina Kustura – četvrti razred – 20. mjesto.

“Čestitam svim učenicima na ovom odličnom rezultatu, a potrudit ćemo se da na federalnom takmičenju dostojno reprezentujemo Brezu i Gimnaziju”, izjavio je profesor Fahrudin Salihović.

Takmičenje je, kao i dosada, organizovao Pedagoški zavod ZDK koje je ovaj put bilo jubilarno dvadeseto po redu, a domaćin je bila Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“ iz Tešnja.
Učenicima čestitamo na ostvarenom rezultatu i želimo monogo sreće na federalnom takmičenju.