Dragi učenici, roditelji i sugrađani, sjećajući se dana kada je Evropa bila puna izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, Udruženje “Hava” iz Donjeg Vakufa pokrenulo je akciju pomoći sirijskim izbjeglicama, a akcija je dobila i šire razmjere uključivši, između ostalih, i učenike Gimnazije “Muhsin Rizvić” iz Breze.

Humantarna akcija obuhvaća pripremu bajramskih paketića za djecu, a koji će biti dostavljeni do prihvatnih centara u Srbiji.

Kako učestvovati?

Ono što treba uraditi je uzeti jednu kartonsku kutiju od cipela, staviti konzerviranu hranu ili hranu za djecu, slatkiše koji se ne tope, higijenske potrepštine i po jedan odjevni predmet, te igračku. Onda to lijepo upakujte i ukrasite, naznačite za koga je – DJEČAK ili DJEVOJČICA, ukoliko su paketići za djecu, i naznačite uzrast. Paketiće dostaviti u prostorije Škole u ponedjeljak, 21.09.2015.g.

Akcija “Bajramski paketići za djecu iz Sirije” traje do 22.09.2015. a u nju su uključeni i volonteri iz Sarajeva, Zenice, Bugojna Prijedora, Mostara, Goražda, Živinica, Travnika, Visokog, Zavidovića, Donjeg Vakufa i Odžaka.