Svake godine 14. 04. se obilježava Dan Gimnazije “Muhsin Rizvić” Breza, a ovaj put je bio 14. po redu . Posljednjih nekoliko godina format obilježavanja se mijenjao, ali, kao po pravilu, trajao je nekoliko dana.

Ove godine, program obilježavanja je počeo prethodne sedmice sa kvalifikacijskim mečevima u sportskim tamičenjima u malom fudbalu i odbojci, a jučer smo svjedočili otvaranju Izložbe kaligrafskih radova učenika Gimnazije: Aide Softić, Merime Turbo i Merjeme Dinarević, a koja će trajati do 17. 04. Postavka je izložena u prostorijama Gradske biblioteke “Muhamed Kantardžić” u Brezi.

Na sam dan obilježavanja odigrani su finalni mečevi iz navedenih sportova, a u finalu odbojkaškog turnira mješovitih ekipa između Ia i IIIb, pobjednik je bila ekipa Ia. U finalnom meču turnira u malom fudbalu su se sastale selekcije četvrtih i trećih razreda,  a uvjerljivu pobjedu su ostavrila ekipa četvrtih razreda rezultatom 5:1.

U 16 sati održana je Svečana sjednica na kojoj su, pored nastavnika i uposlenika Škole, prisustvovale zvanice iz društvenog života naše općine.

Od 18 sati upriličena je i priredba na kojoj se, u oficijelnom dijelu, prisutnima obratio direktor Gimnazije  g-din Fikret Herco koji je uručio diplome za učenike koji su predstavljali Školu na na kantonalnim i općinskim takmičenjima u ovoj školskoj godini, kao i zahvalnice za sve one koji su pomogli rad Gimnazije u prethodnoj godini, a to su: načelnik Općine Breza g-din Halil Tuzlić, direktor Centra za socijalni rad g-din Nezir Dinarević, g-din Amir Kazaz, “Perutnina B-H” i facebook grupa “Hajrudin Kamenjaš – Bubi”. Nakon toga, prisutnima se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća g-din Miro Vrljičak.

Nakon dodjele priznanja uslijedio je i zabavni dio koji su realizovali učenici Škole i njihovi profesori, a u kojem smo imali priliku vidjeti nastupe hora, dramske sekcije, sekcije hemičara, psihologa, vjerskog hora, kao i čuti literarni rad učenice Mejli Seizović.

Poslije priredbe upriličena je i zakuska za učenike, a koju je organizovalo Vijeće roditelja Gimnazije.

DanGimnazije2015 005DanGimnazije2015 002DanGimnazije2015 007DanGimnazije2015 041