U nedjelju, 05. 04. 2015. godine, organizirano je 2. nagradno takmičenja za učenike srednjih škola pod nazivom: „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“ U takmičenje su uključeni svi nivoi Islamske zajednice: Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice, muftijstva, medžlisi i vjeroučitelji.
Takmičenje je realizirano istovremenim testiranjem učenika testovima znanja na osnovu djela „Sira – životopis posljednjeg Allahovog poslanika“, autora prof.dr. hfz. Safveta Halilovića.
Cilj takmičenja je da učenici u toku slobodnog vremena iščitavaju životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika, a.s. što su učenici tokom zimskog raspusta i proteklih mjeseci intenzivno činili.
Koliko je projekat uspješan svjedoči činjenica da se na takmičenje prijavio veliki broj učenika, te da je takmičenje održano istovremeno na 21 lokaciji u Bosni i Hercegovini, te 1 lokaciji u Sandžaku.
Gimnazija “Muhsin Rizvić” iz Breze je bila domaćin takmičenja, a pored učenika Gimnazije učestvovali su još i učenici MSŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Breza i MSŠ Nordbat Vareš. S ponosom ističemo da su i ovaj put naši učenici postigli sjajne rezultate jer je učenica četvrtog razreda Gimnazije “Muhsin Rizvić” Begić Belma osvojila prvo mjesto i time zasluženo ušla u grupu od 40 učenika na nivou Rijaseta islamske zajednice koji će biti nagrađeni besplatnim putovanjem u Tursku u pratnji svoje profesorice vjeronauke. Od ostalih učenika Gimnazije 5. mjesto zauzela je Lamija Kovačević, učenica IV-d razreda, a 6. Amela Nevaljalović učenica I-c razreda.
Želimo napomenuti da je ovo Drugo takmičenje iz poznavanja životopisa Božijeg poslanika Muhammeda,a.s, te da je  i prethodne godine Gimnazija imala pobjednicu Prvog takmičenja iz pomenute oblasti.
Upućujemo iskrene čestitke našoj vrijednoj pobjednici i želimo ugodno putovanje u Tursku.